Om brexit i Utrikeshandelspodden

I Kommerskollegiums podd Utrikeshandelspodden pratar vi med företag, experter och våra egna utredare om allt från digitalisering, frihandelsavtal och hållbarhet till den senaste handelspolitiska utvecklingen. Brexit avhandlas i flera avsnitt. 

Avsnitt 21: "På ciderfronten intet nytt" eller Brexit – succé vs. skademinimering

Om konsten att försäkra sig mot det osäkra och om man kan förhandla om bra väder. Men också om vilka lösningar som finns när en succé blir till skademinimering och vad 356 sidor expertis egentligen mynnar ut i. Gäster är Kommerskollegiums utredare Henrik Isakson och Anneli Wengelin. Programledare: Alexandra Hernadi (april 2018).

Avsnitt 20: "We have a deal"

Om vitsen med en fungerande inre marknad, om tillit till systemet och citat från kända män. Men också om att hålla sig till det man kommit överens om, och vad som händer när det inte funkar i ljuset av brexit samt om huruvida det går att tvinga fram solidaritet. Med Sara Sandelius och Lena Nordqvist, jurister och experter på inremarknadsfrågor på Kommerskollegium och Göran von Sydow, forskare i statsvetenskap, verksam vid Sieps, Svenska institutet för europapolitiska studier. Programledare: Alexandra Hernadi (december 2017).

Avsnitt 16: "Falukorven var aldrig korvarnas champagne"

Om Sveriges medlemskap i EU, EU:s inre marknad och framtid post-brexit. Ett samtal mellan Herman Melzer, tidigare EU-korrespondent på Sveriges Radio och Erik Dahlberg, inremarknadsexpert på Kommerskollegium. Programledare: Alexandra Hernadi (september 2017).

Avsnitt 10: Det andra stora brexitavsnittet: EU kommer att vara precis så bra som vi gör det till"

Om brexit, Trump och ett försök till att reda ut samtiden, men också om hur man egentligen går vidare när någon gör slut och vad kan man lära sig. Med Kommerskollegiums generaldirektör Anna Stellinger och Ylva Berg, vd Business Sweden. Programledare: Alexandra Hernadi (februari 2017).

Avsnitt 6: Det första stora brexitavsnittet

Om hur ovissheten påverkar, den inre marknadens betydelse och Zlatan. Och så lite om AIK. Med utredarna Olle Grünewald och Erik Dahlberg. Programledare: Alexandra Hernadi (september 2016).

Kommerskollegium, Box 6803, 113 86 Stockholm.
Besöksadress: Drottninggatan 89.
Tel: 08-690 48 00     Fax: 08-30 67 59

E-post: kommersk...@kommers.se

Om Cookies