Long-term adviser/utredare till Monrovia, Liberia

Kommerskollegium driver sedan 2012 ett projekt i Liberia, med syftet att hjälpa Liberia att dra nytta av sitt medlemskap i Världshandels-organisationen, WTO. År 2016 blev Liberia, med stöd från bland andra Kommerskollegium, fullvärdiga medlemmar i WTO, och Kollegiets fortsatta projekt syftar nu till att bistå landet i att fullt ut dra nytta av medlemskapet, så att det gagnar liberianska företag och konsumenter. Målet för projektet är att förmedla kunskap om relevanta handelspolitiska regelverk och arbetsmetoder för att höja kapaciteten hos tjänstemän i Liberia.

Kommerskollegium har två medarbetare, så kallade long term advisers utstationerade i Monrovia, med placering på handelsministeriet (Ministry of Commerce and Industry).

Arbetsbeskrivning

Som long term adviser i Monrovia deltar du i ministeriets dagliga arbete, som expert inom handelspolitik. Du stödjer dina liberianska kollegor och bidrar till koordineringen av deras arbete, inom ministeriet och med andra, berörda ministerier. Din roll är att stötta i det dagliga arbetet med allt från att ta fram rutiner för nya arbetssätt till att bistå med att utveckla liberianska positioner och handelspolitiska strategier. Fokus för Kollegiets arbete i Liberia framöver är bland annat tjänstehandel, sanitära- och fytosanitära åtgärder (SPS), tekniska handelshinder (TBT) och förenklade handelsprocedurer.

I arbetsuppgifterna ingår också att samarbeta med och stötta de medarbetare från kollegiet som reser till Monrovia under kortare perioder, för att genomföra utbildningsinsatser. Du har kontinuerlig kontakt med dina kollegor på kollegiet, och rapporterar hem till dem.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen med juridisk, ekonomisk eller samhällsvetenskaplig inriktning. Du har god kunskap om WTO:s regelverk och uppgifter. Du har också erfarenhet från arbete med handelspolitiska frågor, gärna vid en myndighet. Erfarenhet av utvecklingssamarbete och kännedom om utvecklingsländers möjligheter och villkor i internationell handel är meriterande.

Arbetet förutsätter att du har lätt för att samarbeta, knyta kontakter och underhålla nätverk. Du är prestigelös och flexibel och har lätt för att anpassa dig till snabba förändringar inom ramen för ditt arbete, när så krävs. Du kan uttrycka dig flytande på svenska och engelska, både i tal och i skrift. 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning.
Anställningen är tidsbegränsad under drygt ett år till ca 2018-08-01 enligt överenskommelse. 

Tillträde enligt överenskommelse, dock senast den 1 juli 2017.


Omfattning: Heltid


Ansökan

Ansök senast: 2017-04-09
Referensnummer: 103-LTA

Ansök digitalt via Offentliga Jobb

Lön

Löneform: Månadslön Individuell lönesättning.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontaktpersoner

Tanja RasmussonEnhetschef08-690 48 74
Ilja Tykesson SACO08-690 48 00

Pär Ericson
ST
08-690 48 00

Kommerskollegium, Box 6803, 113 86 Stockholm.
Besöksadress: Drottninggatan 89.
Tel: 08-690 48 00     Fax: 08-30 67 59

E-post: kommersk...@kommers.se

Om Cookies