Administratör HR/Lön

Administratören HR/Lön tillhör den administrativa enheten som innefattar HR, ekonomi, IT och tele, dokument-/ärendehantering och arkiv, säkerhet, lokaler samt internservice.

Arbetsbeskrivning 

Du kommer att arbeta brett inom det administrativa området HR/Lön. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av löpande administration vid rekrytering, nyanställning och avslut samt löpande hantering av löneunderlag samt frågor relaterade till reseräkningar. Inom löneområdet genomför du också kontroller och hanterar de interna administrativa rutinerna i den månatliga löneprocessen.

Du kommer också att arbeta med att ta fram HR-statistik, administrera HR-manualer samt introducera, utbilda och ge support till medarbetare och chefer i våra personal- och löneadministrativa rutiner och system. Du arbetar också med att stötta chefer i rekryteringsarbetet med t ex urval och referenstagning. Arbetet sker i nära samarbete med HR-ansvarig.

Kommerskollegiums löner sköts av Statens servicecenter och din roll är att vara kontaktperson för kollegiets räkning. Din uppgift som kontaktperson är att säkerställa att frågor besvaras och hanteras på ett effektivt och korrekt sätt enligt de statliga kollektivavtal och regelverk som gäller.

Även andra administrativa arbetsuppgifter inom enhetens funktioner förekommer.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har en HR-utbildning samt erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter från statlig sektor. Du trivs och känner dig trygg i rollen administratör och kan arbeta självständigt inom ditt ansvarsområde. Du har god kunskap om de lagar och statliga avtal som är relevanta för arbetet. För att lyckas i arbetet krävs god datavana med särskilt goda Excel-kunskaper samt förmåga att lära sig nya program och system. Har du erfarenhet av Palasso är det meriterande.

Som person är du positiv och har hög ansvarskänsla. Du har god prioriteringsförmåga och utför dina arbetsuppgifter med noggrannhet och struktur samt har en kvalitetsmedvetenhet i det du gör. Du är pedagogisk och har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. För att lyckas i arbetet behöver du också ha samarbetsförmåga, servicekänsla och förmåga att arbeta självständigt.

  

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning. Tillträde juni 2017. Tidsbegränsat vikariat till ca augusti 2018.

Omfattning: Heltid


Ansökan

Ansök senast: 2017-04-02
Referensnummer: 24-2

Ansök digitalt via Offentliga Jobb

Lön

Löneform: Månadslön Individuell lönesättning.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontaktpersoner 

Karin PostHR-ansvarig08-690 49 55
Ilja Tykesson SACO08-690 48 00

Pär Ericson
ST
08-690 48 00

Kommerskollegium, Box 6803, 113 86 Stockholm.
Besöksadress: Drottninggatan 89.
Tel: 08-690 48 00     Fax: 08-30 67 59

E-post: kommersk...@kommers.se

Om Cookies