liberia-wto.jpg

Liberia ny medlem i WTO

2015-12-17

Igår, den 16 december, välkomnades Liberia som ny medlem i världshandelsorganisationen vid WTO:s ministermöte i Nairobi. I president Ellen Johnson Sirleafs anförande tackade hon särskilt Sverige och Kommerskollegium för det stöd som gjort anslutningen möjlig.

Kommerskollegium har de senaste tre åren aktivt arbetat med att stödja Liberias ansträngningar att bli WTO-medlem. Stödet fokuserar på kapacitetsutveckling i handelsfrågor och handelspolitik och projektet, som helt finansieras av Sida, pågår till och med juli 2017.

Myndigheten har också två medarbetare stationerade på handelsministeriet i Monrovia. Att Liberia nu antagits som WTO-medlem innebär att Kommerskollegiums fortsatta stöd kommer att fokusera på implementering av landets åtaganden.

Liberias president Johnson Sirleaf och Kommerskollegiums generaldirektör Anna Stellinger
Senare under dagen samtalade president Johnson Sirleaf med Kommerskollegiums generaldirektör Anna Stellinger och riktade ett personligt tack till Kommerskollegium för enastående arbete, engagemang och expertis. Hon uttryckte också tacksamhet för att kollegiet stannar kvar under implementeringsfasen.

 

Mer information


Läs pressmeddelandet på regeringens hemsida: Svenskt stöd har möjliggjort Liberias anslutning till Världshandelsorganisationen

Läs pressmeddelandet på WTO:s hemsida: President Kenyatta hails approval by ministers of Liberia’s WTO membership

Till nyhetsarkivet

Kommerskollegium, Box 6803, 113 86 Stockholm.
Besöksadress: Drottninggatan 89.
Tel: 08-690 48 00     Fax: 08-30 67 59

E-post: kommersk...@kommers.se

Om Cookies