Open Trade Gate Sweden ska underlätta för utvecklingsländernas export

Open Trade Gate Sweden har sedan 2005 arbetat med uppdraget att underlätta för och bistå företag i utvecklingsländer att exportera till Sverige och EU. Detta har framförallt skett genom att ge information om vilka regler som gäller för export av varor och tjänster.

Många frågor kommer direkt till Open Trade Gate Sweden via e-post:

– Ofta handlar frågorna om ursprungsregler, tullar och frihandelsavtal. Det är många frågor kring varor och en hel del produktspecifika frågor, berättar Julian Sievers, en av Open Trade Gates medarbetare.

Fokus är i första hand inriktat på företag i utvecklingsländer som vill exportera till Sverige och EU. Även om importörer i Sverige som vill importera från utvecklingsländer också kan få svar.

Under åren har Open Trade Gate Sweden arrangerat och medverkat i ett stort antal exportseminarier, ofta anpassade direkt till produktområden som kan vara av särskilt intresse att exportera från just det aktuella landets företag.

­– Vi tar upp  och berättar vilka regler som gäller. Sedan har vi vid flera tillfällen haft med oss marknadsexperter som kan ge företagen mer kunskap om hur marknaden för vissa produkter och sektorer ser ut i Sverige och i andra EU-länder.

Seminarierna har hållits på plats i många länder, men det har också blivit ett antal webbseminarier. På senare år har Open Trade Gate Sweden börjat arbeta i mer långsiktga projekt tillsammans med lokala exportfrämjande organisationer i partnerländerna.

Vart ska då ett företag från ett utvecklingsland vända sig för att få svar på sina frågor? Enklast och snabbast är via e-post: in...@opentradegate.se. Mer information om Open Trade Gate Sweden finns på webbplatsen http://www.opentradegate.se

Kommerskollegium, Box 6803, 113 86 Stockholm.
Besöksadress: Drottninggatan 89.
Tel: 08-690 48 00     Fax: 08-30 67 59

E-post: kommersk...@kommers.se

Om Cookies