Kommerskollegiums generaldirektör

Anna Stellinger är sedan april 2014 generaldirektör för Kommerskollegium. Dessförinnan var hon myndighetschef och direktör för Svenska institutet för europapolitiska studier, SIEPS, en post regeringen utsåg henne till 2009.

Under tio år var Anna Stellinger verksam vid ett flertal oberoende tankesmedjor i Frankrike, bland annat som forskningschef inom ekonomiska och sociala frågor rörande fransk och europeisk ekonomi och samhällsutveckling.

Anna Stellinger har dubbla examina från Lunds universitet, magisterexamen i statsvetenskap och kandidatexamen i franska, samt en internationell master i internationella relationer från Institut d'Études Politiques de Paris (Sciences Po), Frankrike.

Anna Stellinger är sedan juni 2017 vice ordförande i Lunds universitet, ett universitet som klassas bland de 100 främsta universitet internationellt i olika mätningar. Hon är ledamot i Lund universitet styrelse sedan 2013 och även ledamot i universitets revisionsutskott.

Anna Stellinger var ledamot 2011-2013 i den statliga Värdegrundsdelegationen, en arbetsgrupp inom Regeringskansliet, som bland annat tagit fram skriften ”Den gemensamma värdegrunden för de statsanställda”.  

Anna Stellinger var även ledamot i Franska skolan 2011-2013.

I juni 2014 utnämndes Anna Stellinger till Riddare av franska nationalförtjänstorden (Ordre national du Mérite) enligt beslut av Frankrikes dåvarande president François Hollande för hennes ”enastående bidrag till idéutbytet mellan Frankrike och Sverige och samt hennes samhällsengagemang”. 

CV Anna Stellinger

Kommerskollegium, Box 6803, 113 86 Stockholm.
Besöksadress: Drottninggatan 89.
Tel: 08-690 48 00     Fax: 08-30 67 59

E-post: kommersk...@kommers.se

Om Cookies